Tájékoztató a járványügyi helyzet miatt bevezetett szabályozásokról!

Kedves Vendégeink!

 

Felhívjuk minden Kedves Vendégünk figyelmét arra, hogy a Budakeszi Lőtér, mint szabadtéri sportlétesítmény látogatása egyéni szabadidős sporttevékenység keretei között kizárólag a vonatkozó kormányrendeletben foglaltak, továbbá a lőtér üzemeltetője által bevezetett higiéniai és egyéb biztonsági rendszabályok szigorú betartása mellett lehetséges.

Ki veheti igénybe a Budakeszi Lőtér szolgáltatásait?

 

A Budakeszi Lőtér

 

  1. a) a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét be nem töltött személy és az őt felkészítő sportszakember számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából,
  2. b) koronavírus ellen védett személy számára, valamint,
  3. c) testnevelés óra, sportszakkör (ideértve az iskolai sportkör) vagy sportoktatás keretében a gyermekek, illetve a tanulók számára a testnevelés óra, sportszakkör (ideértve az iskolai sportkör) vagy sportoktatás vezetője kíséretében

látogathatóak.

 

Kérjük, hogy aki lázas, rosszul érzi magát, influenza vagy a SARS-CoV-2 koronavírus bármely tünetét észleli magán, az semmi esetre se látogasson el hozzánk! A tünetek megszűntével – ha sikerül kideríteni, hogy nem fertőzött, nem beteg – akkor mindenkit szívesen látunk egy másik, előre egyeztetett időpontban. (Lőterünk hétfői és keddi napokon, illetve a karácsonyi és új évi ünnepek között nincs nyitva.)

 

Kérjük továbbá, hogy a sportolni kívánó vendégünk, vendégeink maximum egy fő kísérővel érkezzenek, akkor is, ha a sportolni szándékozók többen vannak. 

 

A lövészeti sporttevékenység végzése közben, valamint a Budakeszi Lőtér szabad területén (külterület) a jogszabály szerint nem kötelező a maszk viselése.

 

Kérjük azt is, hogy az Ügyfélszolgálati Irodába (recepciónkra) csak orvosi, munkavédelmi, illetve textil vagy más anyagból készült – az orrot és szájat egyaránt folyamatosan elfedő – maszkban, kézfertőtlenítést követően lépjenek be! Nem kell maszkot viselnie annak, aki védettségi igazolvánnyal rendelkezik. A belépés és az ügyféltérben való tartózkodás kizárólag a vendégeknek és egyszerre csak egy főnek engedélyezett!

 

Fontos jogszabályi rendelkezés az, hogy a lőtérre látogatók más vendégektől, illetve a lőtér munkatársaitól legalább 1,5-2 méteres távolságnál közelebb ne lépjenek, ne tartózkodjanak! 

 

Felhívjuk Kedves Vendégeink figyelmét arra is, hogy azt a személyt, aki a maszkot a munkatársunk felszólítására sem viseli megfelelő módon, kötelesek vagyunk a sportolásból kizárni, és gondoskodni arról, hogy e személy a lőtér területét elhagyja!

 

Valamennyi fegyverünket, védőeszközünket (fülvédők, védőszemüvegek) minden használat után közvetlenül, azonnal lefertőtlenítjük. Tehát minden vendégünk fertőtlenített fegyvereket és egyéni védőeszközöket kap.

 

A vendégek által használt (kézzel megfogott) egyéb eszközöket (kilincsek, íróeszközök stb.) rendszeresen fertőtlenítjük.

 

A mosdókban a törölközők helyett kézszárítókat használunk. Az illemhelyek, mosdók teljes belső területét (WC-ülőkéket, mosdócsapokat, az érintés nélkül működő szappan- és fertőtlenítőadagolókat) rendszeresen fertőtlenítjük.

 

A vendégeink számára – igény esetén, a készletünk erejéig – kézfertőtlenítő folyadékot biztosítunk.

 

A vészhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben és a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendeletben meghatározott ideiglenes védelmi intézkedések betartását a rendőrség a Magyar Honvédség közreműködésével ellenőrzi!

 

 

Budaörs, 2021. 05. 01. 

Budakeszi Lőtér

Szeretettel várjuk Önöket lőterünkön!