Steel challenge edzésprogram 2020-2021.

Steel challenge edzésprogram 2020-2021.

 

Filozófia:

A szeptember-októberi hónapokban az első steel challenge minősítő versenyünkre céltudatos, célirányos felkészítő edzéseket hirdettünk meg. A “belépő” programra tekintettel a 6db EB  + 8db VB pályából a két legkönnyebben lőhető pályát választottuk ki és vezettünk rá edzéseket a versenyen résztvevő lövők alapos felkészítése érdekében. Az öt alkalom + verseny blokkunk október 20-án a versenyünkkel zárul le.

 

A továbbiakban az érdeklődők számára folytatjuk edzésprogramunkat, egy jól átgondolt fejlődési ívet rajzolva a lövőinknek. Olyan időrendi beosztást és edzés/pálya tematikát állítottunk össze, mely egyszerre szolgál több lehetséges célt is:

 

-Változatos kikapcsolódást, stressz oldást

-Az általános egyéni lőképességek fejlesztését (tokból rántás, első lövés, célváltások, stb)

-További fegyvernemek/divíziók megismerését, a lövő saját repertoárjának kiszélesítését (pl. pisztoly mellett a puskával való gyakorlást, vagy nyílt irányzék mellett az optikai irányzékos fegyverekkel történő lövészet felvételét stb…)

-Továbblépést a steel challenge szakágban versenyzőként

 

Programunkat összehangoltuk a magyar versenynaptárral mind az MSSZ (Magyar Sportlövők Szövetsége)  mind az MDLSZ (Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség) által szervezett versenyeket tekintve, így harmonizál a nagy, mértékadó nemzetközi versenyekkel is. Programunk a legkönnyebben lőhető pályák felől építkezik az egyre nehezebben lőhető pályák felé. Edzésprogramunkat úgy alakítottuk ki, hogy ha valaki idő, anyagiak stb. hiányában nem tud részt venni minden edzésen, akkor is legyen lehetősége fejlődni, ezért a lőtéri edzések mellé/helyett igény esetén biztosítunk otthoni edzéshez  (“száraz edzés”) általános, vagy egyénre szabott edzéstervet. Így az otthoni edzéseket elvégezve, kétheti vagy havi egyszeri lőtéri edzés mellett is van lehetőség arra, hogy a lövő “bent tudjon maradni” a programban, és mérhetően fejlődhessen.

 

Kitűzött konkrét céljaink:

 

  1. Október-november-december: EB pályák bázisán dolgozunk. Szűkebb, könnyebb pályák, és a májusi hollandiai EB-vel szinkronban ezekre koncentrálunk. Megtartva az MSSZ minősítő versenyek rendezésének gyakorlatát, kiírjuk a következő (2021. első harmadában megrendezendő) minősítő versenyünket, és elkezdünk az azokon felépítendő pályákra felkészülni, azokat megtanulni, “beedzeni”.

 

 

  1. Október-november-december: EB pályák bázisán dolgozunk. Szűkebb, könnyebb pályák, és a májusi hollandiai EB-vel szinkronban ezekre koncentrálunk. Nehézségi sorrendben alulról fölfelé építkezve a következő edzés blokkunkban a 6 db EB standard pálya közül a két közepesen nehéz pályát, az EB Accelerator és az EB Speed Option pályákat kezdjük betanulni, beedzeni (ezek lesznek a következő minősítő versenyünk pályái).

 

 

 

Pályák:

 

  1. Január-február-március: EB pályák bázisán dolgozunk. Szűkebb, könnyebb pályák, és a májusi hollandiai EB-vel szinkronban ezekre koncentrálunk. A saját minősítő versenyünk felkészülését is segítve – de kitekintve az MDLSZ által szervezett versenyekre – összehangoljuk felkészítő edzésmunkánkat az egyéb lőtereken rendezendő EB standard pályás versenyek pályarendszereivel (konkrétan: az ott felépítendő versenypályákat edzük be mi is edzéseink során). Így aki szeretne az MSSZ mellett vagy helyett MDLSZ tag lenni, az MDLSZ-nél minősülni vagy csak megmérettetni magát egy színvonalas mezőnyben, azok számára biztosítjuk a jobb pozíciót, felkészítő edzésmunkánkkal.
  2. Március-április-május: EB pályák bázisán dolgozunk. Szűkebb, könnyebb pályák, és a májusi hollandiai EB-vel szinkronban ezekre koncentrálunk. Elkezdjük megtanulni és beedzeni a 2 legnehezebben lőhető EB pályát, a 5 to go és az Outer Limits pályákat. Közben az aktuálisan meghirdetett standard pályás MDLSZ versenyekre is készülünk, illetve ezzel összefüggésben a korábban beedzett EB pályákra “visszatekintünk” emlékeztető edzésekkel.

 

 

Pályák:

 

  1. Június-július-augusztus: VB pályák bázisán dolgozunk. Szélesebbek, nehezebbek, de az OB-vel szinkronban ezeket is elkezdjük betanulni. “Fantázia pályás” versenyekre is készülünk, gyorsító feladatokat, lövéskapcsolatokat edzünk, monotóniát törünk meg. A már betanult pályákon az új feladatokkal gyorsulunk, ha sikereket érünk el, azok fényében alternatív meglövési sorrendeket dolgozunk ki. A meghirdetett MSSZ és MDLSZ steel challenge országos bajnokságra kezdjük el a felkészülést, továbbá teljessé tesszük repertoárunkat: immár mind a 6 EB és 8 VB pálya abszolválásával.

 

Edzéseket vezető: Tanács Gábor Steel Challenge 6X-os Európa Bajnok sportlövő

 

Képek:

Bal oldalt: K.C.Eusebio Steel challenge világbajnokkal (sapkában) a dobogón a hollandiai steel challenge Európa Bajnokságon csapat ezüst érmesként 2015. Jobb oldalt:  Max Michel steel challenge világbajnokkal a hollandiai steel challenge Európa Bajnokságon 2019. back stage, just fun)

 

 

 

Edzések időpontjai:

 

-Minden kedden 08:00-18:00 (óránkénti idősávokban, egy idősávban egyszerre maximum 2 fő)

 

-Minden szombaton 08:30-10:00 közötti idősávban (maximum 3 fő)

 

-Minden vasárnap 08:30-10:00 közötti idősávban (maximum 3 fő)

 

Edzések karaktere:

kis csoportos, személyre szabott, intenzív edzések. Az edzések 1 órásak, nettó idő az 1 óra edzés (a pályák felépítve várják a lövőket és a bontást edzés után végzi a személyzet, intenzív “az egyik lövő lő, a másik táraz”-ritmusban zajlanak a feladat végrehajtások). Egy edzés – tematikától függően némiképp ettől eltérés lehetséges – kb. 100 lövéses.  Minden edzésen lövészórával dolgozunk, minden edzést naplózunk, így a személyes eredmények dokumentáltak, a fejlődési ívek jól kirajzolhatók.

 

Figyelem:

az edzésekre előzetes bejelentkezés (telefonon, emailen) szükséges! loterinfo@gmail.com vagy gabor@oldtimertravel.hu, vagy Tanács Gábor: 06-30-9992858.

 

Edzések díja:

a lőtér aktuális díjszabása szerint + 5.000.-Ft/fő/ alkalom edzői díj.

 

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

 

A Budakeszi Lőtér csapata