S.W.A.T. Action Program

S.W.A.T. Action Program

Az élménylövészeti programot azok a személyek vehetik igénybe, akik már betöltötték a 16. életévüket. A lőgyakorlatokat taktikai felszerelésbe öltözve, dinamikusan mozogva teljesíti a lövő, amelyről képek, videofelvételek készíthetők. A stabil, remek videofelvételek készítéséhez a lőtéren biztosítunk a mobiltelefonokhoz kézi kamerastabilizátort (DJI OSMO Mobile 4). A dinamikus lövészeti programra a lőtéren az 50 m-es puskapálya középső, 3 lőállásos szektorában kerül sor.

  A program során használt felszerelések:

 

-kevlar sisak/airsoft taktikai sisak

-kámzsa/maszk (fekete/zöld szövet)

-védőszemüveg

-fülvédő

-taktikai mellény

-IPSC sport óra

 

-előre felépített taktikai pálya 3 szektorral, 15 db különböző méretű és elhelyezkedésű bukó fém céllal.

A program során használt fegyverek:

 

            -Heckler & Koch G36 karabély cal.: .22 LR

            – Heckler & Koch MP5 géppisztoly cal.: .22 LR

            -SIG-Sauer 522 karabély cal.: .22 LR

 

A program időtartama: 30+30 perc

Idő bontás:

 

-30 perc biztonsági tájékoztató, beoktatás

-30 perc nettó lőidő, ebből:

 

  • Pályabejárás, ismerkedés a fegyverekkel, száraz gyakorlás
  • Full pálya meglövése háromszor (fegyver váltással, átmozgással, pozíció váltással).

 

Összes lövés szám: 50

 

  • Ismerkedés a fegyverekkel, próbalövés: 5 lövés
  • Egész pálya meglövése háromszor: 3×15 lövés

A program menete:

 

A biztonsági oktatás, felkészítés után a taktikai egység felszerelésébe beöltözött lövő az instruktor utasításai, felügyeletete mellett megismerkedik a fegyverekkel, a pályával, a lőfeladattal. A lőfeladat kombinált: mielőtt végrehajtaná, “száraz gyakorlással” fegyver nélkül és üres fegyverekkel imitálja a teljes pálya meglövését, betanulja a mozdulatsort, majd ezt követően egy kiválasztott, .22 LR kaliberű fegyverrel 5 próbalövést lő a fémcélokra. Végül a lövő a teljes, 3 szektoros pályát együtt lövi meg: Az IPSC óra sípjára indul, az első szektorba fut, felveszi az asztalról a fegyvert, csőre tölti, meglövi az 5 fémcélt, leteszi az üresre lőtt fegyvert, a második szektorba fut, felveszi az asztalról és csőre tölti a következő fegyvert, meglövi a szektor 5 fémcélját, leteszi az üresre lőtt fegyvert, átfut a harmadik szektorba, felveszi az asztalról és csőre tölti a harmadik fegyvert, meglövi a harmadik szektor 5 fémcélját, majd az üresre lőtt fegyvert leteszi az asztalra. Ezt követően a lőfeladatot még kétszer megismétli. Az időt mindhárom végrehajtásnál mérjük és feljegyezzük. A végeredmény kiértékelésre kerül az alábbiak szerint:

  • Minden egyes ledöntött fémcél 100 pontot ér.
  • A le nem döntött fémcélok – 50 pontot és 3 másodperc büntetőidőt érnek.
  • A pontok összegét elosztjuk a lőidővel, az így elért pontszám lesz a végeredmény.
  • A legjobb 5 eredményt a lövő nevével együtt fogjuk szerepeltetni a honlapunkon a program leírásánál látható rekordtáblázatban.

A rekordtáblázatot folyamatosan frissítjük, mindig az aktuálisan – kategóriánként – legjobb 5 eredményt elérő személy neve látható majd az alábbi bontásban:

Hely.16-18 év közötti lányokElért pontszám16-18 év közötti fiúkElért pontszám18 év fölötti hölgyekElért pontszám18 év fölötti urakElért pontszám
1.------Szendi Zoltán8,93 pont
2.------Szendi Zoltán6,56 pont
3.--------
4.--------
5.--------

A program ára: 20.000,- Ft.