ISKOLÁS PROGRAM

Dinamikus lövész sportok, Steel challenge – MDLSZ utánpótlás program Budakeszi Lőtér

 

Budakeszi Lőtér

 

 

Célkitűzés:

A Lőtér Kft. a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség átfogó utánpótnás programjának keretein belül, a szövetség szakmai irányítása mellett a Budakeszi Lőtéren elindítja a dinamikus lövélszsportok oktatását a “steel challenge” szakágban. Célunk az iskolás korosztály megszólítása, a sportág népszerűsítése, a tömegsport bázis szélesítése, illetve egyre szélesedő bázison tehetségek felkutatása, kiválasztása, képzése és a versenysport erősítése, továbbá a gyerekek általános mentális és fizikai erejének, állóképességének növelése, a szabálykövető, sportszerű magatartásformák napi rutin szintjén történő kialakítása.

 

Korosztályok:   I. képzési csoport: 6-18 éves korosztáy (nem engedély köteles légfegyver alapon)

 

Helyszín, időpontok:

 

  1. képzési csoport: Minden szombat és vasárnap 10:00-18:00 közötti idősávban, a Budakeszi Lőtér területén, a főépület mellett felépített szabvány steel challenge pályákon. További képzési csoportok (lőporos fegyverekkel) kialakítása folyamatban.

 

 

Edzéseket vezető: Tanács Gábor. A Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség Szövetségi Oktatási Referense, 6-szoros Európa Bajnok steel challenge versenyző, lövészet vezető, tanár.

 

 

Max Michel (USA) 7x Steel Challenge világbajnok és Tanács Gábor 2019-ben, a hollandiai Steel Challenge Európa Bajnokságon, és Tanács Gábor (jobb oldalon) az MDLSZ 20 éves jubileumi díjátadó gáláján, 2019.

 

Edzések lebonyolítása:

Minden edzés 45 perc nettó edzés időből áll, alkalmazkodva az iskolai tanítási órák rendjéhez. Minden edzés kerek órakor kezdődik, és óra 45-ig tart. Az edzéseken a kötelező védő felszerelést (I.-es képzési csoport számára védő szemüveget) a lőtér biztosítja. Minden edzés esetében a lőtér biztosítja a célanyagot, a lőpályát, a Steel Challenge sport órát és az edzéshez használt eszközöket, légfegyvereket, a fegyverekhez az edzésen felhasznált lőszereket, valamint a légfegyverek esetében az azokat működtető CO2 patronokat. Az edzéseken aki saját tulajdonú légfegyverrel szeretne részt venni, előzetes egyeztetés és fegyver alkalmassági vizsga (és azon a fegyver megfelelősége) után ezt szabadon megteheti. Az edzéseken történő részvétel kizárólag előzetes bejelentkezéssel és az edzést megelőző, kötelező helyszíni regisztrációval lehetséges. Az edzések intenzív, kis csoportos foglalkozások, egy idősávban (45 perc) az edző maximum 2 főt edz. Egy edzés –az adott résztvevő tudásszintjétől és az adott edzés tematikájától függően- 50-100 lövés közötti feladatsort tartalmaz. Az edzéseket naplózzuk, így egyéni fejlődési ívek szépen kirajzolhatók.

 

Figyelem: Az edzések látogatásáról a klubtagsággal rendelkező gyerekek számára egyesületünk jogosult olyan igazolást kiállítani, mely a “mindennapos testnevelés órák” program keretében a kötelezően tanrendbe épített testnevelés órákon felüli, de szintén kötelező testnevelési órákon történő résztvételt itt, egyesületünk keretein belül igazolja. Az igazolás érvényességéhez minimum heti 2X45 percet kell edzéssel tölteni.

 

Perspektívák:

Az edzéseken részt vevők az USPSA szabályrendszere alapján kerülnek képzésre, azaz a Steel Challenge aktuális USA-ban elfogadott, és a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség által is adaptált szabályrendszerében dolgozunk. Szabvány célokkal, szabvány, standard pályákkal. A gyerekeket megtanítjuk a biztonságos fegyver kezelésre, a szabálytiszteletre és a sportszerű magatartásformákra. A szabvány pályarendszeren edzve, a szakág magas szintű, aktív sportlövő edzőjével (edzőivel) a mindennapi testnevelés feladatának teljesítése mellett lehetőséget biztosítunk arra is, hogy aki komolyan szeretne foglalkozni ezzel a szakággal, az olyan előképzést kaphasson, hogy a magyar sportéletbe sikerrel léphessen be.

 

Biztosítjuk továbbá a következőket:

 

  1. Igény esetén klubtagságot (ingyenes, a testnevelés órák igazolásához kötelező)
  2. Igény esetén az MDLSZ versenyengedély kiváltását (10.000.-Ft/év, opcionális, csak versenyzéshez, minősüléshez szükséges)
  3. Igény esetén hivatalos MDLSZ minősítő versenyen történő indulást (aktuális nevezési díj)
  4. A versenyeken részt vevő MDLSZ versenyengedéllyel rendelkezők számára biztosítjuk az MDLSZ hivatalos honlap oldalán az éves minősítési listákban, verseny eredmény listákban, illetve steel challenge divízió rekordok listájában történő megjelenést (ingyenes)
  5. A légfegyverrel lövők számára –igény esetén- biztosítjuk a lőporos fegyverekkel történő edzések/versenyzés felé az átmenetet és folytatást.
  6. Igény esetén személyre szabott otthoni edzéstervet/száraz edzés tervet biztosítunk (ingyenes)

 

Az edzések díja:

 

  1. képzési csoport: A lőtéri légfegyver, lőszer használata esetén: 6.500.-Ft/fő/óra. Saját légfegyver, lőszer használata esetén: 6.000.-Ft/fő/óra.

 

Jelentkezés és további információ: loterinfo@gmail.com vagy Tanács Gábor: 06-30-9992858 www.loterkft.hu